Volgeboekte kerstmarkt in Vroomshoop met opblaasbare kroeg op horecaplein

De kerstmarkt in Vroomshoop krijgt op vrijdag 13 december een opblaasbare Irish pub op het horecaplein. In deze metershoge kroeg kunnen bezoekers terecht voor een (warm) drankje en vormt het één van de eyecatchers van de kerstmarkt. Rondom deze kroeg wordt een sfeervol terras ingericht met (sta)tafels, vuurkorven en muziek. Ook worden hier zogeheten ‘Vroomshoop-burgers’ verkocht. De kerstmarkt in Vroomshoop is inmiddels zo goed als volgeboekt. Alle verlichte kramen zijn gereserveerd. Er is alleen nog plek voor deelnemers met een eigen kraam of iets dergelijks. Aanmelden kan hier.Kerstmarkt Vroomshoop

“Het is de eerste keer dat we zo groot uitpakken met ons horecaplein”, zegt voorzitter Lute Gombert van de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop. “De kerstmarkt wordt ieder jaar groter, maar het ontbrak nog aan een sfeervol horecaplein waar mensen een hapje kunnen eten en een drankje kunnen nuttigen. Dit plein richten we in de omgeving van de levende kerststal in, als een soort herberg. Ook is het een ideaal plein voor de mannen als ze het struinen langs al die kramen zat zijn”, zegt Gombert lachend.

Op het horecaplein wordt bier, wijn, fris en warme chocolademelk verkocht. “En natuurlijk de Vroomshoop-burger. Deze burger hebben we in de afgelopen feestweek, tijdens Beer & Grill op de zondagmiddag, geïntroduceerd. De Vroomshoop-burger wordt bereid op een grote barbecuesmoker met uitsluitend lokale producten: vlees van de slager om de hoek, vers brood van de bakker en sla en tomaten van onze eigen groenteboer”, aldus Gombert.

De kerstmarkt in Vroomshoop is op vrijdag 13 december van 16.00 tot 21.00 uur. Meer dan een halve kilometer aan verlichte kramen en (kinder)attracties zijn verdeeld over de Koningin Beatrixlaan, Julianastraat en er is een overdekt gedeelte in kerkelijk centrum Irene.