160 jaar Vroomshoop groot gevierd met duizenden bezoekers

Alle festiviteiten tijdens de feestweek in Vroomshoop zijn succesvol verlopen. Tijdens de feestweek werd het 160 jaar bestaan van Vroomshoop gevierd. In totaal kwamen meer dan 10.000 mensen op de verschillende evenementen af.

Tijdens de eerste dag van de feestweek in Vroomshoop waren er de hele dag helikoptervluchten boven het dorp. Ruim 160 mensen hebben deze kans aangegrepen en zagen Vroomshoop vanuit de lucht. Aansluitend was er een uitverkochte Hollandse Avond met onder meer Frans Duijts. Op de tweede dag was er Beer & Grill. Dit werd een daverend succes met meer dan duizend bezoekers.

De feestweek ging vervolgens door met straatversiering in 50 verschillende straten. De Hondsdraf met het thema Smurfen werd door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot winnaar, gevolgd door de Bijvank met het thema Afrika en op een derde plek eindigde Korhoensingel-Fazant-Kwartelhoek met Caribean. Ook de derde editie van Women & Girls Summernight op woensdag 11 september kon rekenen op de belangstelling van zo’n 700 bezoekers.

Op de donderdag werden de senioren in het zonnetje gezet tijdens de Twenterand Tour voor senioren. Deze dagtocht door de IJsselstreek was opnieuw volgeboekt met 120 senioren. Aansluitend was er een seniorenmiddag met muziekoptredens van een shantykoor. De donderdag werd afgesloten met een familiebingo waaraan meer dan 200 mensen aan deelnemen.

De twee afsluitende muziekavonden met onder meer Dave Roelvink, Beatcrooks en de liveband Super Sundays waren opnieuw grote publiekstrekkers met elk ruim duizend bezoekers. De traditionele kermis op het Oranjeplein werd gedurende de feestweek ook drukbezocht.