Nieuwe Familiequiz als opening van Beer & Grill Festival in Vroomshoop

De vijfde editie van het Beer & Grill Festival in de feestweek in Vroomshoop wordt op zondag 8 september geopend met een nieuwe Familiequiz. ‘Deze gezellige zondagmiddag staat al bekend om zijn familiaire en gezellige karakter, daar doen we nu nog een extra schepje bovenop met deze nieuwe familiequiz. De inschrijving is nu geopend via onze website’, zeggen Jan Veltink en Bas Hornstra namens de organisatie van Feestweek Vroomshoop.

 ‘Andere jaren openden we het evenement altijd met Formule 1 op grote schermen. Helaas is er dit jaar geen race op zondag 8 september, maar daar hebben we een mooi alternatief op gevonden: de nieuwe Familiequiz voor alle leeftijden. Na de Familiequiz gaan de tafels aan de kant en is er een DJ en een liveoptreden van een artiest die we binnenkort bekend maken.’

Uitbreiding met wijnen

Het oergezellige concept van Beer & Grill Festival verandert verder niet, dat blijft namelijk bestaan uit foodtrucks, speciaalbier, livemuziek en volop vertier voor de kinderen. Sterker nog: het assortiment wordt dit jaar uitgebreid met wijnen. Dus naast de speciaalbieren, kunnen wijnliefhebbers ook hun hart ophalen.

Quizzen is leuk, maar bier drinken ook!

De Familiequiz is vanaf 14.00 uur in de feesttent, het feestterrein is geopend vanaf 13.00 uur. Op het buitenterrein staan de foodtrucks, bierbrouwers en het kinderplein. ‘De quiz duurt niet lang, want het motto is: quizzen is leuk, maar bier drinken ook!’. Er zijn vragen voor alle leeftijden: van PAW Patrol tot Vroomshoopse geschiedenis. Verder moet ieder team bestaan uit minimaal 4 tot maximaal 6 personen en zijn de kosten €15 per team. Wij hebben plek voor maximaal 60 teams.’

Bonuspunten voor oudste deelnemer

Daarnaast zijn er nog enkele ludieke regels. Zo moet ieder team een deelnemer meebrengen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Lukt dat niet, krijgt dat team een strafpunt. Bovendien zijn er bonuspunten te verdienen voor het team dat de oudste deelnemer meebrengt. Deelnemers aan de versierde straten kunnen extra punten verdien door met een team van hun straat deel te nemen aan de familiequiz. En de winnaar van de familiequiz krijgt, bovenop de punten van deelname, nog eens extra punten.

De inschrijving voor de Familiequiz op zondag 8 september is vanaf nu geopend via www.feestweekvroomshoop.nl.