Lute Gombert stopt na 14 jaar als voorzitter van Oranjevereniging Vroomshoop en ontvangt onderscheiding

Lute Gombert is na 14 jaar gestopt als voorzitter van Oranjevereniging Vroomshoop. De 74-jarige Lute is al sinds 2005 actief binnen de vereniging, waarvan de laatste 14 jaar als voorzitter. Tijdens de ledenvergadering van gisteren (27 maart) ontving Lute vanuit Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen in Nederland (KBOV) een bronzen legpenning, een draagspeld en een oorkonde. Lute wordt als voorzitter opgevolgd door Alwin van der Veen (29).

Lute was sinds februari 2005 actief binnen het bestuur van Oranjevereniging Vroomshoop. Hij heeft meerdere functies bekleed, waaronder de rol van secretaris. De laatste veertien jaar leidde hij de vereniging als voorzitter, waarbij Lute onder meer betrokken was bij de grote viering van 150 jaar Vroomshoop in 2009. Na deze viering vond een grote wisseling van het bestuur plaats, waarbij Lute aan de slag ging met de vernieuwde samenstelling.

Tijdens zijn onderscheiding werden lovende woorden over Lute gesproken door de nieuwe voorzitter Alwin van der Veen, als ook vanuit de KBOV. Lute kon zich als geen ander vastbijten in regels en juridische zaken, waardoor de vereniging een enorme professionaliseringsslag heeft doorgemaakt. Ook het onderhoud van (technische) materialen, het persoonlijk langsbrengen van honderden lidmaatschapskaarten op de fiets door weer en wind en verder was Lute de enige die zo ‘gek’ was om de toiletten te reinigen tijdens langdurige evenementen, zoals de jaarlijkse feestweek.

Op de achtergrond blijft Lute betrokken bij Oranjevereniging Vroomshoop. Hij zal zich onder meer blijven inzetten voor de toneelavonden, het rondbrengen van de lidmaatschapskaarten en de loterij.